home

 
WELKOM bij Vrienden dragen hun steentje bij.nl

De Stichting Martinus Monument is in 1971 opgericht door een aantal Weertenaren met als doel het monumentale kerkgebouw te behouden voor nieuwe generaties. Anno nu staat er een uniek en prachtig onderhouden Martinus Monument. Veel Weertenaren, maar ook anderen, dragen de Martinus in hun hart. Dit erfgoed, dat ons door de eeuwen is overgeleverd, verdient blijvend aandacht. Dat kost veel tijd, nog meer energie en enorm veel geld. Veel mensen zijn Vriend van Martinus. Dankzij hun bijdrage is het monument in een goede staat. De komende jaren staan er echter weer grote onderhoudswerkzaamheden op stapel. Daarom vragen wij u om ook uw steentje bij te dragen. Dit kan al vanaf € 2,- per maand.
  

   

“In het hart van de stad en haar inwoners, het Martinus Monument. Steen voor steen restaureren, onderhouden en behouden. Samen zorgen wij ervoor dat het Silhouet van de Martinustoren hét kenmerk blijft van Weert. Wij danken u voor uw Vriendschap.”

Bestuur Stichting Martinus


Vanaf een bijdrage van € 5,- per maand kunt u een boodschap achterlaten op de virtuele toren op deze website. Daarnaast ontvangt u het boek De Sint Martinuskerk anders belicht     met prachtige verhalen en afbeeldingen over en van het monument. Daarbij ontvangt u regelmatig onze nieuwsbrief.
Voor Vrienden die ons steunen met € 20,- per maand of meer is er de jaarlijkse vriendenavond. Onze KroonVrienden kunnen daarnaast ook nog rekenen op een privé-rondleiding.

 
Heeft u vragen?
Voor al uw vragen, opmerkingen en/of informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Martinus Monument via onderstaande gegevens:

E-mail: info@martinusmonument.nl
Postadres: Postbus 143
Postcode: 6000 AC
Plaats: Weert
KvK: 41066308
Rabobank:17.69.80.792
 
 
De Stichting Martinus Monument heeft de ANBI status, giften aan onze Stichting zijn aftrekbaar voor het belastbaar inkomen!

 
Deze website is mogelijk gemaakt
door
Slampaq Solutions BV
NIVEAU  4 | Bouwperiode 1885-1887

 
 
           
Bouwperiode 1885-1887
           
Vanaf de tweede helft van de negentiende eeuw groeide de stad Weert door betere verbindingen met steden in de omgeving als Roermond, Eindhoven en Antwerpen. Met deze groei ontstond een vernieuwingsdrang die ook de toren van de Martinus niet voorbij ging. Het bestaande metselwerk werd met zo’n 20 meter verhoogd en voorzien van een 40 meter hoge houten spits naar ontwerp van architect Kayser uit Venlo. Op het geheel werd een bijna 18 meter lang kruis geplaatst. Zelfs na het uit veiligheidsoverweging verkorten van het kruis behield de Lange Jan een lengte van bijna 100 meter.     Steunbeer 
Kosten: € 40,00 p/m
doneer hier >>

bekijk alle donateurs en boodschappen >>
     
  Speklaag
Kosten: € 25,00 p/m
doneer hier >>

bekijk alle donateurs en boodschappen >>