home

 
WELKOM bij Vrienden dragen hun steentje bij.nl

De Stichting Martinus Monument is in 1971 opgericht door een aantal Weertenaren met als doel het monumentale kerkgebouw te behouden voor nieuwe generaties. Anno nu staat er een uniek en prachtig onderhouden Martinus Monument. Veel Weertenaren, maar ook anderen, dragen de Martinus in hun hart. Dit erfgoed, dat ons door de eeuwen is overgeleverd, verdient blijvend aandacht. Dat kost veel tijd, nog meer energie en enorm veel geld. Veel mensen zijn Vriend van Martinus. Dankzij hun bijdrage is het monument in een goede staat. De komende jaren staan er echter weer grote onderhoudswerkzaamheden op stapel. Daarom vragen wij u om ook uw steentje bij te dragen. Dit kan al vanaf € 2,- per maand.
  

   

“In het hart van de stad en haar inwoners, het Martinus Monument. Steen voor steen restaureren, onderhouden en behouden. Samen zorgen wij ervoor dat het Silhouet van de Martinustoren hét kenmerk blijft van Weert. Wij danken u voor uw Vriendschap.”

Bestuur Stichting Martinus


Vanaf een bijdrage van € 5,- per maand kunt u een boodschap achterlaten op de virtuele toren op deze website. Daarnaast ontvangt u het boek De Sint Martinuskerk anders belicht     met prachtige verhalen en afbeeldingen over en van het monument. Daarbij ontvangt u regelmatig onze nieuwsbrief.
Voor Vrienden die ons steunen met € 20,- per maand of meer is er de jaarlijkse vriendenavond. Onze KroonVrienden kunnen daarnaast ook nog rekenen op een privé-rondleiding.

 
Heeft u vragen?
Voor al uw vragen, opmerkingen en/of informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Martinus Monument via onderstaande gegevens:

E-mail: info@martinusmonument.nl
Postadres: Postbus 143
Postcode: 6000 AC
Plaats: Weert
KvK: 41066308
Rabobank:17.69.80.792
 
 
De Stichting Martinus Monument heeft de ANBI status, giften aan onze Stichting zijn aftrekbaar voor het belastbaar inkomen!

 
Deze website is mogelijk gemaakt
door
Slampaq Solutions BV
NIVEAU  5 | Bouwperiode 1960
 
 
Bouwperiode 1960
14 november 1940 trof een zware zuidwesterstorm de stad Weert. De houten spits van de Martinuskerk werd van zijn voetstuk geblazen en de toren bleef geruïneerd achter. De Weertenaren wilden al snel beginnen met de herbouw van de toren. Door de oorlog duurde het nog tot 1951 voor concrete plannen werden ontwikkeld. Er werd een wedstrijd uitgeschreven voor een nieuw ontwerp voor de bekroning van de toren. Het ontwerp diende zowel een religieus als profaan karakter te hebben. Dit omdat het een zowel een godsdienstig monument als ook een bouwwerk ter verlevendiging van het stadsbeeld betrof. In 1958 begon men met de uitvoering van het winnende ontwerp van architect Verlaan uit Berkum. Gebaseerd en geïnspireerd op de restanten van de gotische toren maar ook met een moderne stempel op het geheel. De lantaarnvormige open klokkentoren herbergt een van de zwaarste beiaarden van Nederland met in totaal 49 klokken.   Steunbeer 
Kosten: € 75,00 p/m
doneer hier >>
             
bekijk alle donateurs en boodschappen >>
     
  Speklaag
Kosten: € 50,00 p/m
doneer hier >>
 
bekijk alle donateurs en boodschappen >>